Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2012 13:14 - Боже, колко мъка има по този свят!!!
Автор: eksplozia Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12228 Коментари: 36 Гласове:
38

Последна промяна: 06.04.2013 10:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                  
                      
              Седя пиша и плача, плача и през сълзи къде уцелвам къде не уцелвам бутончетата....пиша, поправям и плача....и стена - "Божеееее колко мъка има по този свят!" ....Освен мъката, която ме е стегнала за гърлото има и едно топло и разливащо се по мен усещане - и от него плача....но от радост...

През 2009 година случайно попаднах на една игра в интернет. Подобна е на "Стани богат". Заради нея имах възможност да се запозная с много хора и от България и с българи , които живеят в чужбина. С повечето от тях и до ден днешен сме приятели, но има и много с които приятелството ни стъпи на по - високо. Много от тях споделиха моя живот и в радост и в скръб, бяха и сега са до мен, когато имам нужда от тях, аз споделих техния - помагаме си не само на думи, а с всичко на което сме способни в дадения момент. Изградихме нещо, което излиза извън рамките на общоприетото понятие приятелство. Тези дни се убедих още един път, че това са хора, за които нито моята болка нито чуждата не е безразлична. Сега ще ви разкажа защо.
В същата тази игра преди две години една от играещите с помощта на модераторите помоли за помощ останалите играчи. Това беше отчаян зов за помощ. Имаше нужда да се събере определена сума тъй като тя е инвалид, а мъжа й е сляп, а живеят с една направо мизерна и нищожна сума. Какво беше възмущението ми няма да ви описвам, когато много хора от играта се нахвърлиха като диви зверове върху нея и я обвиниха в лъжа, в измама, във всички човешки грехове и дори си служеха с обидни думи и квалификации.Изгърмях!!! На мен и без това не ми е трудно да гърмя!!!:))) Имаше и такива, които безочливо лъжеха, че ще й помогнат. Не издържам и не мога да пренебрегна такова отношение към когото и да било. Тогава аз още не я познавах, даже не бях срещала ника й в играта. Така или иначе, както винаги съм твърдяла, добрите хора са повече от лошите и успяхме да съберем не цялата сума, която й беше необходима, но все пак доста от нея. Това до тук беше предисторията. Тези дни ровичкайки из фейса , четейки разни истории на други хора изведнъж се замислих върху това, че тази жена нито един път не е изхленчила, нито се е заоплаквала, това което споделя с нас там винаги е позитивно и обичливо, пълно с надежда и упование въпреки всичките си болки и недоимък. И нали съм експлозивна се заех да разговарям първо с всичките си приятели и познати във играта. Даже не ме доизслушваха, а на момента ме прекъсваха и казваха - "Ще пратим! Дай адреса!" Ето от това в мен се появи тази топлина, за която споменах по - горе. Споделих и с приятели, които не са от играта. Повтори се тази готовност и желание да откликнат и да помогнат с каквото могат. Все още не сме много хора, около дванадесетина души, но аз не съм успяла да говоря с всички.

Разказвам ви тази история защото моето кредо в живота е - "Не търси приятелско рамо да се опреш на него, а когато видиш че един човек залита и може да падне му подай ръка!" Така един до друг ще направим стройна редица от доброта и обич, а това е единственото, което ни е нужно, за де не падне нито един от нас!!!






Гласувай:
39



1. jabalka - Привет и от Експ.!
09.12.2012 13:25
Така е - много важно е някой от нас да не падне , защото този който внимава в това ...се изправя покрай желанието си да не падне другият - хората донякъде сме като доминото - когато живеем по инерция - ставаме невиждащи и глухи- падаме...!
Дано успеете да подкрепите ! Дано!
цитирай
2. kitov - Така един до друг ще направим стройна редица от доброта и обич, а това е единственото, което ни е нужно, за де не падне нито един от нас!!!
09.12.2012 13:29
Експлозия, а дали ще заразиш с доброта повече хора?! Само напред, ти знаеш!
цитирай
3. seasonofthewitch - Не е ненормално хората да имат та...
09.12.2012 13:30
Не е ненормално хората да имат такова отношение към молбите за помощ,защото много пъти са били мамени и вече е трудно да отсееш истинските нуждаещи се от измамниците.Трябва някой(авторитет) да даде гаранция,че семейството наистина заслужават подкрепа.
Поздрави.
цитирай
4. eksplozia - jabalka
09.12.2012 13:32
опа здрастииии ябълкееееее :))))) ябълка до ябълка и така цяла градина със златни ябълки нали???:)))))
цитирай
5. eleronia - Понякога много мъничко трябва;)
09.12.2012 13:39
*Кажете добрите думи,
недейте за после отлага,
може би те са нужни някому днес,веднага...
...Може би нещо в нечий мозък с вик се къса...
Зъзнат в пространства голи думи,
пристигнали късно....*

Питам се дали знаем как да ги кажем навреме..;)И молитвата не е *Боже,дай ми сили....*,защото Господ е българин и това отдавна сме си го измолили,а -дай ни Смирение и Милост за тези,които се *бият*с безразличието:)
цитирай
6. eksplozia - и един да е ще бъде супер, а вече са доста даже и такива дето не са чували з атова семейство!!!
09.12.2012 13:51
kitov написа:
Експлозия, а дали ще заразиш с доброта повече хора?! Само напред, ти знаеш!


ти си единия от тези които откликнаха веднага без колебание и без претенции за гаранции!!!:)))
цитирай
7. eksplozia - истината е че всички до един от тези които сме се събрали до сега.......
09.12.2012 13:54
seasonofthewitch написа:
Не е ненормално хората да имат такова отношение към молбите за помощ,защото много пъти са били мамени и вече е трудно да отсееш истинските нуждаещи се от измамниците.Трябва някой(авторитет) да даде гаранция,че семейството наистина заслужават подкрепа.
Поздрави.


даде безрезервно подкрепата си :)))) това е най - точния симптом, че тези хора са добри и милостиви, че на всеки един от тях в душата му се крие слънце:))))
цитирай
8. eksplozia - eleronia
09.12.2012 13:57
страхотен цитат :)))))))) аплодисменти за него:))))) всеки един от нас би трябвало да направи добро, без гаранции, без замисъл, без да чака отплата защото това е истинското добро - другото е сметка - аз давам ама искам и да получа:)))) една народна поговорка - направи добро и го хвърли зад гърба си:))))) твоите парички и на още един страхотен приятел вече стигнаха до мен:))) на крилата на приятелството и обичта:))))))
цитирай
9. bgwoman - "Не търси приятелско рамо да се опреш на него, а когато видиш че един човек залита и може да падне му подай ръка!" Така един до друг ще направим строй
09.12.2012 14:05
Много е истинско и човешко::))
цитирай
10. eksplozia - bgwoman
09.12.2012 14:38
винаги съм заобиколена от много човеци - истински от горе до долу :))) и това е топлината, която ме пази пък мен - да не замръзна в този свят:)))) благодаря и заповядай пак при мен:))))
цитирай
11. nefertiti20 - винаги съм заобиколена от много ...
09.12.2012 15:00
eksplozia написа:
винаги съм заобиколена от много човеци - истински от горе до долу :))) и това е топлината, която ме пази пък мен - да не замръзна в този свят:)))) благодаря и заповядай пак при мен:))))

Виж когато в инет пространството се зададе някаква кампания за помощ за нещо....съм много подозрителна...не в един сайт, не в един форум има такива обяви и кампании! Но...много малко от тях са истински и са наистина нуждаещи се! Помагала съм с каквото мога и както мога, не съм подминавала никога зов за помощ, но винаги 1во проверявам много обстойно и много внимателно всеки зов!Много мои познати са изгорели със средства та дори и минимални по тази схема в инет пространството! Но има и наистина хора които са благодарни на малкия жест на помощ които хората им подават! Попаднала си наистина на такива хора с проблем! Наистина е благородно да помогнеш и си абсолютно права...Ако си помогнем ако се подкрепим при нещастие, ако се обединим ...има шанс да останем човеци! В противен случай сме тръгнали назад към''клоните'' или към ръба на пропастта! Хубав ден.
цитирай
12. eksplozia - nefertiti20
09.12.2012 15:19
нямах възможност да разкажа повече подробности в този текст, но тогава преди две години се развихриха във форума подобни коментари - и тогава няколко човека от играта отидоха у тях на място и даже публикуваха снимки точно заради тези които без да проверят без да знаят нищо се втурнаха да я обвиняват в кражба, дори се стигна до тъпоумното твърдение че тя искала да спечели пари без да плаща данъци!!!! с помощта не една друга приятелка от играта намерихме и пуснахме текста в закона, който освобождава инвалидите от плащането на всякакви данъци!!! това спря по-нататъшните обвинения!! и още едно важно нещо - добротата е като камъче хвърлено в морето - предизвиква концентрични кръгове:))))
цитирай
13. kitov - авторитет
09.12.2012 17:02
Доста хора са скептични, искат да получат гаранции от авторитети. Авторката на постинга е на-големият гарант за истинността на горното. Желая успех, Експлозия!
цитирай
14. eksplozia - kitov
09.12.2012 17:23
благодаря Китов!!!:))) тук има четирима човека, които ме познават лично и освен това има трима които познават тази за която съм писала четвъртия го чакам да пристигне и той да напише :)))) това което най-много ме трогна беше че именно тези хора без да искат гаранции с пълно доверие в мен веднага се отзоваха и както и по горе съм писала не са само тези четирима, а с всеки изминал момент се увеличават:)))))
цитирай
15. apostapostoloff - Фридрих Ницше е на съвсем друго мнение:
09.12.2012 17:26
"Видиш ли, че някой залита, бутни го да падне!"
цитирай
16. eleronia - apostapostoloff -остави Ницше,
09.12.2012 18:07
ТИ какво мислиш?
цитирай
17. faktifakti - за този принцип се иска израстване на личността и освобождаване от егоизма.
09.12.2012 19:11
с уважение.
цитирай
18. mariniki - ако до ...
09.12.2012 19:57
всяко добро същество... застане по още едно...
светът ще бъде прекрасно място за живеене...
заставам до теб... с топла прегръдка...
цитирай
19. balkanian - ...
09.12.2012 21:48
Моите възхищения за написаното!!!
:)
цитирай
20. saportok - Тъжно е,
09.12.2012 21:49
Колко сме се отчуждили.
цитирай
21. eksplozia - да така е и ми се иска да ставаме все по - пораснали :))))
09.12.2012 22:24
faktifakti написа:
с уважение.

цитирай
22. eksplozia - и аз те прегръщам :)))))) благодаря:))))
09.12.2012 22:24
mariniki написа:
всяко добро същество... застане по още едно...
светът ще бъде прекрасно място за живеене...
заставам до теб... с топла прегръдка...

цитирай
23. eksplozia - balkanian
09.12.2012 22:25
благодаря най-искрено:)))))
цитирай
24. eksplozia - saportok
09.12.2012 22:26
само от нас зависи да го променим , за да не бъде тъжно, нали?:))))))
цитирай
25. eksplozia - сигурен ли си, че това е Ницше?:)))))
09.12.2012 22:27
apostapostoloff написа:
"Видиш ли, че някой залита, бутни го да падне!"

цитирай
26. eksplozia - анонимен
09.12.2012 23:43
аз съм писала по-горе колко от тях познавам лично и от двама от тях тази вечер получих макар и скромна но истинска сума в истински български левове , а и тук за съжаление нито един от блогърите не попита кажи къде и на кого да изпратя въпреки че много се надявах именно на това :((( всички ние къде по-малко къде по-вече имаме проблеми, но някои имат по-големи от нас - на един такъв човек искаме да помогнем защото колкото пъти се сетя за нея или я видя аз си казвам - "МОЙТО МОМИЧЕ СПРИ ДА РЕВЕШ И ДА СЕ САМОСЪЖАЛЯВАШ ЗАЩОТО ИМА И МНОГО ПО-ЗЛЕ ОТ ТЕБ!"
цитирай
27. eksplozia - имаше
10.12.2012 00:25
много интересен коментар на анонимен - любопитно ми е е как изчезна???
цитирай
28. apostapostoloff - Аз мисля, че рициновото масло
10.12.2012 04:27
много помага при запек.
цитирай
29. karaiany - Браво ти, Експлозивна ! Стй там ...
10.12.2012 07:01
Браво ти , Експлозивна !
Стй там където си и не мърдай на друго място . Така светиш ! :)
цитирай
30. eleronia - към apostapostoloff - Аз мисля, че рициновото масло .....
10.12.2012 07:37
Използвай го тогава,може и да ти помогне!
цитирай
31. eksplozia - apostapostoloff
10.12.2012 09:59
хубаво е да удвоиш дозата Апостолов, че при теб явно вече е хронично!!!
цитирай
32. eksplozia - karaiany
10.12.2012 10:00
важното е че освен слепци има и хора, които виждат като теб!!!:))))
цитирай
33. eksplozia - eleronia
10.12.2012 10:01
дали пък да не посъберем малко пари за рициново масло?:)))))) човека също има нужди!!!:))))))
цитирай
34. eleronia - А,от къв зор;)))
10.12.2012 15:43
Умственият запек и двойна доза не го лекува;))))))Иначе гледам бомбето добре стои на главата му,пази я пълна с прочетен Ницше,*Идиот*от Достоевски и т.н.,пази я още и от собствени мисли...;))Мъдър е не оня който знае всичко,а който знае нужното.Дано неговият живот е достатъчен,за да научи поне последното;)))И дано на коледната му трапеза има пуйка,както и кой да я сподели с него;)))Весела Коледа;))
цитирай
35. eksplozia - Ура!!!!!!!
11.12.2012 10:57
умножават се с всеки изминал ден добрите хора и както съм казвала доброто е като камъче хвърлено във водата - прави концентрични кръгове!!!!!!!
цитирай
36. eksplozia - Ура!!!!!!!
13.12.2012 15:22
един истински ЧОВЕК!!! Първия, от блога , който се присъедини към нас - тези които сме от играта и няколко мои приятели извън нея:)))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eksplozia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 572255
Постинги: 136
Коментари: 1635
Гласове: 1517
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031